Fotografen

Fotograf Carsten Esbensen

Jeg er uddannet som fotograf i 1988 og har levet af at fotografere siden.

Landskabsfotografier med sjæl og kraft har altid været mit drivmiddel.

Jeg er dybt fascineret af naturen. Samspillet mellem stilheden og bevægelsen, lyset, kompositionen og kontrasten.

Det, at gengive - næsten at kunne smage morgendisen, høre vandets rislen, føle dramatikken eller mærke stemningen - er den største udfordring og tilfredsstillelse i mit arbejde med mine landskabsfotografier.

Jeg arbejder mest i sort/hvid, fordi visualiseringen af ”hvad jeg så og følte” da jeg lavede optagelserne, for mig ofte udtrykkes klarest i sort/hvid.

Mine fotografiske inspirationskilder er primært de store amerikanske landskabsfotografer som Bruce Barnbaum, John Sexton og især Ansel Adams.

Jeg tror på, at for at kunne arbejde frit, rent kreativt, er det vigtigt at kunne lidt fotografisk teknik. Den teknik har jeg bl.a. lært af Ansel Adams og hans ”Zone System”. Et fantastisk fotografisk system til at styre og kontrollere kontrasterne i negativet. I dag har jeg skiftet film og ”zone systemet” ud med digitale bagstykker og computere, men kærligheden til fotografiet og principperne i zonesystemet er stadig de samme.

Udstillinger: ”Huset i Magstræde”, Holmens Kirke, Færgen Sjælland, Lynggaard smykker, Greve kommune, Roskilde Open, Nationalmuseet og i Rundetaarn.

Du er velkommen til at kontakte mig på +45 22 11 24 26 eller carsten@carstenesbensen.dk